Csőben sült békacombok
Hozzávalók: 16 db békacomb, 6 dl csontleves, 10 dkg vaj, 8 dkg liszt, 5 dl tej, 2 db tojássárga, 1 dl tejszín, 8 dkg reszelt sajt, 2 dkg zsemlemorzsa, őrölt fehér bors, szerecsendió, só
Az előző nap bepácolt békacombokat a pácléből kiemeljük és tiszta szalvétával szárazra itatjuk, majd megsózzuk. Kevés csontlevesben a békacombokat puhára főzzük, majd vajjal megkent nagyobb tűzálló tálba, vagy tepsibe helyezzük. 8 dkg vajat hevítünk, hozzáadjuk a lisztet, és habzásig hevítjük. Felengedjük a forrásban lévő tejjel és állandó keverés mellett mártássűrűségűre főzzük. Sóval, őrölt fehér borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a tojás sárgájával elkevert tejszínt, majd a mártást a békacombokra öntjük. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, meghintjük egy kevés zsemlemorzsával, és a sütőbe tolva szép pirosra sütjük.
Elkészítési idő: 70 perc
Fordította Szabó Béla