Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Bogyós gyümölcsök mentával


Hozzávalók 8 adaghoz: 1 kg eper, 30 dkg áfonya, 30 dkg málna, 2 nem tartósított narancs, 1 kisebb friss mentalevél, 2 evőkanál almalé, díszítéshez mentaágak

Ha nem szeretjük az áfonyát, és nem kaptunk málnát a piacon? Semmi baj, vegyünk helyette ribizlit vagy szedret. Ha túl “pucérnak” tűnne a desszert, kínáljunk hozzá tejszínhabot.
Mossuk meg az epret, és vágjuk két vagy négy darabra. Tegyük egy nagy tálba.

Mossuk meg az áfonyát és a málnát, óvatosan válogassuk ki a sérült bogyókat. a többit keverjük óvatosan az eper közé.
A narancs héját hámozzuk le, a gyümölcs levét facsarjuk ki.
A narancshéj-darabkákat és a levet tegyük egy kis tálba. Mossuk meg a mentalevélkéket, vágjuk apróra és tegyük a narancslébe. Öntsük hozzá az almalevet is, jól keverjük el.

Az öntetet öntsük a gyümölcsökre és óvatosan keverjük össze. Tálalás előtt pihentessük 1 óráig szobahőmérsékleten.

Ez a frissítő gyümölcssaláta finom narancshéj és mentaszósszal a legfinomabb. Kis desszertes-tálkákban tálalva szépen érvényesül.

Fordította Szabó Béla