Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Báránycomb barackos chutneyval


Báránycomb barackos chutneyval

Hozzávalók: 2 cikk fokhagyma, 1 kis fej lilahagyma, 1 db friss gyömbér (kb. 2,5 cm), 40 dkg félbevágott konzerv barack, 5 dkg mazsola, 1 evőkanál ecet, 1 evőkanál dijoni mustár, 1/2 teáskanálnyi só, 4 dkg barnacukor, 6 kardamom, 1 teáskanál koriandermag, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 báránycomb kb. 2 kg
Kell még egy mixer.

Hámozzuk meg a fokhagymát, a hagymát és a gyömbért, majd vágjuk nagyobb darabokra.
Az őszibarack-feleket hagyjuk lecsöpögni. Tegyük mixerbe a fokhagymával, a hagymával, a gyömbérrel, a mazsolával, az ecettel, a mustárral, a sóval, a barnacukorral és a fűszerekkel együtt. Keverjük 10-20 másodpercig.
A báránycombot tegyük zsírfelfogó tepsibe, és kenjük be minden oldalát az őszibarackos chutney-val Öntsünk a hús alá fél pohár vizet.

Tegyük a báránycombot a sütőbe, és pároljuk kb. 90 percig. A sütési idő felénél fordítsuk meg a combot, és locsoljuk meg a pecsenyelével.

A vajon párolt báránycomb mellé ideális a lágy-fűszeres chutney. A friss barackszeletekkel üde-gyümölcsös jelleget adhatunk az ételnek. Köretként kínáljunk hozzá rizs-piláfot és zöldsalátát.

Fordította Szabó Béla