Zöldségtál
Colcannon
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 10 dkg vaj, 40 dkg fehér káposzta, 5-5 dkg felvagdalt spenót, petrezselyem és kelkáposzta, 3 dl tej, 1 fej vöröshagyma, só, bors, oregánó, 5 dkg kemény sajt
A krumplit hámozza meg és vágja gerezdekre. A káposztát szelje szálasra. A többi zöldségfélét vagdalja finomra. A burgonyát főzze sós vízben félpuhára, majd szűrje le. Közben a vajat melegítse fel, és az ízlés szerint fűszerezett zöldségféléket folyamatos keverés közben pirítsa le benne. Vegye le a melegről, öntse rá a tejet, és óvatosan forgassa hozzá a főtt krumplit. Borítsa mindezt kivajazott tűzálló tálba. Szórja meg a sajttal, és pár perc alatt a forró sütőben olvassza rá a sajtot. Azonnal kínálja.
Fordította Barna Aladár