Zöldségsült
Baked Parsnips
Hozzávalók: 1 kg vegyes zöldség, 3 evőkanál húsleves, ízlés szerint só, őrölt bors és őrölt szerecsendió, 5 dkg vaj
A tálaláshoz: 2 dkg reszelt torma
Hámozza meg a zöldségeket, és félujjnyi csíkokra szabdalja fel. Tegye lábosba, öntse fel a húslevessel. Fedő alatt 15 perc alatt főzze puhára. Szűrje, és szárítsa le. Rendezze el a zöldségeket egy tepsiben. Hintse meg ízlése szerint a fűszerekkel. Locsolja rá a megolvasztott vajat. Tegye az edényt 10-15 percre, a 175 fokra előmelegített sütőbe. Végül tálalja, a reszelt tormával meghintve.
Sült húsok mellé körítésnek is kiváló, de önálló ételként is fogyaszthatja - friss kenyérrel.