Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Vajas halfilé


Hot Buttered Fish

Hozzávalók: 70 dkg halfilé, 5 dl száraz fehérbor, 1 sárgarépa, 1 vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, 3 szál kakukkfű, 1 babérlevél, 10 dkg vaj, 3 egész bors

Vágja tenyérnyi darabokra a halfiléket. Tegye nagy serpenyőbe. Öntse le annyi forró vízzel, ami éppen ellepi, s forralásig melegítse. Ekkor vegye le a melegről, szűrje le és tegye félre. Közben a borba tegye bele a vékonyan felkarikázott hagymát, a gyufaszálra vágott sárgarépát, és a finomra vagdalt zöldfűszereket. Fedő nélkül gyöngyözve párolja, míg felére csökken a leve, majd adja hozzá a vajat. Tegye bele a halfiléket, és fedő alatt párolja még 5-6 percet. Friss barna kenyérrel és zöldsalátával tálalja.

Fordította Barna Aladár