Sült marhaszegy
Baked Beef Brisket
Hozzávalók: 2 kg csont nélküli marhaszegy, 1 evőkanál só, 1 kávéskanál őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma, 2 nagy fej vöröshagyma, 3 evőkanál kukoricakeményítő
A húst alaposan dörzsölje be sóval és borssal. Tűzdelje meg a vékonyra szelt fokhagymával, majd fektesse magasfalú tűzálló tálba. A vékonyra szeletelt vöröshagymával takarja be a húst. A 175 fokra előmelegített sütőben egy órán keresztül süsse, mialatt a hagyma megbarnul. Ekkor öntsön alá 2,5 dl forró vizet, és alufóliával szorosan zárja le a tálat. Csökkentse a sütő hőmérsékletét 150 fokra. Süsse további 2 óra alatt puhára a pecsenyét. Ha a hús megpuhult, ferdén szeletelje fel, és rendezze előmelegített tálra. A hagymát dobja ki, és a visszamaradt pecsenyelevet a keményítővel sűrítse mártássá. A húst krumplipürével és a mártással tálalja.
Fordította Barna Aladár