Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Kaszinótojás Klemi - módra


KASZINÓTOJÁS KLEMI MÓDRA

Elkészítése: A tojásokat megfőzöm, lehéjazom, kettévágom, sárgájukat kikaparom, összetöröm, kiízesítve visszatöltöm a fél tojásokba. Francia, vagy hússaláta alapra rakom.

Töltésre néhány példa a magam gyakorlatából.
1. Tojássárga, mustár, őrölt bors, majonéz, tejföl, reszelt torma, só, bors.
2. Tojássárga, májkrém, só, bors, mustár, majonéz, petrezselyemzöld.
3. Főtt, vagy sült csirkemáj, besamelmártás, plusz fűszerek, meg a tojássárga.
4.Olajos hal és kevés szardellapaszta, vaj, majonéz, teljföl, kevés citromlé, só, bors.

Csicsázás: salátalevelek, finomra vágott petrezselyemzöld, paprikakrém pöttyök, olívabogyó szeletelve (legutóbb fokhagymával töltött olívabogyót használtam), paprikakarikák, uborkakarikák, mini-paradicsom, stb. Ami éppen kéznél van.