Serpenyős lángos
Griddle-Cooked Flatbread
Hozzávalók: 80 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 2 teáskanál só, 2,4 dl tej, 10 dkg vaj, 1,2 dl olívaolaj, 2 dl tej, 1 dl whiskey
Keverje össze a lisztet a sütőporral és a sóval. Dolgozzon bele 4,5 dl vizet, a tejet, valamint az olvasztott vajat. Kézzel dagassza a tésztát 10 percig. Kilisztezett tálba téve pihentesse 15 percig. Formázzon a tésztából 3-4 centi átmérőjű gombócokat, a azokat is pihentesse 40 percig. Kenjen ki egy tepsit olívaolajjal. Erre rakja a kézzel ellapított tésztákat. Kenje meg a whiskey-s tejjel, és forró sütőben süsse aranybarnára valamennyit. Sütés közben egyszer fordítsa meg a lángosokat, s ezen oldalukat is ecsetelje meg.
Fordította Barna Aladár