Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Savanyú sertéspörkölt


Geera Pork

Hozzávalók: 6 gerezd fokhagyma, fél-fél mokkáskanál tört koriander és borsmenta, 1 csomó újhagyma, 1 csokor petrezselyem, 4 levél friss kakukkfű, 90 dkg sertéscomb, őrölt bors, só, étolaj, 1 chili paprika, 1 mokkáskanál őrölt kömény, 1 kiskanál citromlé

A hajszálra vágott újhagymát, a zúzott fokhagymát dobja kevés forró olajra. Tegye rá a vagdalt petrezselymet és kakukkfüvet. Szórja meg a morzsolt korianderrel és borsmentával. Vegye le a melegről, és fedő alatt hagyja állni 30 percet. Ezután tegye rá a chilit és az apróra kockázott húst. Lefedve, nagyon lassú tűzön 40-45 percig párolja. Mire a hús megfő, sűrű, rövid leve legyen. Ha kész, keverje hozzá a citromlevet és a köményt, majd főtt rizzsel azonnal tálalja.

Fordította Barna Aladár