sóskaleves - malachússal
Ha kedveled a pikáns ízeket ezt a receptet ki kell próbálnod! A család garantáltan újra kérni fogja, hogy készítsd el!
Hozzávalók:
1-1.5 kg bőrös malac,
30-40 dkg sóskapüré (jó a fagyasztott is),
só, ételízesítő,
5 dl tejföl.
Elkészítés: Az ujjnyi csíkokra (kb. 2 cm) vágott húst (oldalas, comb) úgy 3 l vízben felteszem főni. Sóval, vegetával ízesítem.
Ha hús már félpuha, beleöntöm a sóskapürét. Ha kell, sózom és citromlével, vagy citromsavval savanyítom. Akkor az igazi, ha kellemesen savanykás íze van. Ha a hús teljesen megfőtt, a tejfölben elkeverek egy evőkanálnyi lisztet, és ezzel behabarom a levest. Ha átforrt, fogyasztható.
Megjegyzés: Ezt a receptet néhai édesanyámtól tanultam anno, csak annyit módosítottam rajta, hogy az utóbbi időben egy fej reszelt, vagy apróra vágott hagymát is teszek az alaplébe!
Még egy megjegyzés: Pulykamellből, vagy akár oldalasból készítve is nagyon finom. Az ádándi internetes találkozón pl. pulykamellből készítettem.
Az idein pedig malachúsból, de már dupla adaggal!