Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Részeges puding


Tipsy Puddings

Hozzávalók: 1 evőkanál vaj, 1,5 evőkanál zsemlemorzsa, 4 tojás, 1,5 dl cukor, 1 citrom reszelt héja

A forralt borhoz: 6 dl vörösbor, 1,5 dl porcukor, 1 citrom leve, 1 narancs leve és reszelt héja, 6 gerezd narancsfilé, 1 darab fahéj, 2 dl tejszín

Kenjen ki vajjal hat tűzálló pudingos poharat, és szórja be azokat zsemlemorzsával. A sütőt melegítse fel 175 fokra. Üsse fel és válassza szét a tojásokat. A sárgákat a cukorral és a citromhéjjal keverje habosra. Külön edényben verje kemény habbá a fehérjéket is. A hab negyedét forgassa bele a felvert sárgákba. Adja a maradék tojáshabhoz zsemlemorzsa maradékát is. Adagolja a poharakba először a sárgájával elkevert anyagot, majd ennek tetejére a fehérjét, és süsse 25 perc alatt készre. Míg a tészta sül, a bort, a porcukrot, a citrom- és narancshéjat folyamatos keverés közben forralja össze. Vegye le a melegről, hagyja kissé hűlni, majd keverje hozzá a tejszínt. Lassú tűzön, gyöngyözve főzze sűrűre. A kész süteményre öntve, a narancsgerezdekkel díszítve tálalja. Hidegen és melegen is kitűnő.

Fordította Barna Aladár