Mulligatawny (tradicionális ír leves)
Hozzávalók 6 személyre: negyed kg sovány báránynyak csontosan, 1 kisebb fehérrépa fele, 1 nagy sárgarépa, 1 fej nagy hagyma, 1 kisebb alma, 1 csipet kakukkfű, 1 késhegynyi szerecsendió, fehérbors, petrezselyem, 1 teáskanál curry por, 28 g kukoricaliszt
Elkészítés: Vágjuk le a báránynyakról a felesleges zsírt, tegyük egy nagyobb edénybe a hússal együtt, és addig süssük, amíg a zsír megolvad. Vegyük ki a húst az edényből. Szeleteljük, kockázzuk fel a zöldségeket és az almát. Süssük a zöldségeket a zsíron kb. 5 percig, a töpörtyűt vegyük ki az edényből. Tegyük vissza a húst és süssük aranybarnára. Adjuk hozzá az almát, a kakukkfüvet, a szerecsendiót és a petrezselymet. Keverjük össze a kukoricalisztet vízzel, és folyamatos keverés mellett adjuk a húshoz. Öntsük fel az edényt vízzel, forraljuk fel. Adjuk hozzá a curryt, alacsony lángon kb. 3. órát főzzük. Szedjük le a csontról a húst, a csontot dobjuk ki, daraboljuk fel a húst, tegyük vissza. Ízesítsük sóval, borssal, petrezselyemmel. Melegen tálaljuk.