Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Marhahús petrezselyemmártásban


Corned Beef with Parsley

Hozzávalók: 1 kg tiszta marhahús, 2 szál sárgarépa, 1 nagy vöröshagyma, 2 evőkanál vaj, őrölt bors, 1 dl tejszín, 2 csokor petrezselyem

A húst szelje nagyon vékony szeletekre. Olvassza fel a vajat, de ne forralja fel habzásig. Húzza le a melegről, fektesse rá az enyhén kivert szeleteket. Szórja meg a reszelt hagymával, gyufaszálra vágott répával és fűszerezze ízlése szerint. Végül csepegtessen rá egy deci tejszínt. Fedő alatt párolja 10 percet, majd szűrőkanállal egyenként emelje tányérra a szeleteket. Fűszerezze, és tekerje fel mindegyiket. A visszamaradt pecsenyelébe tegye vissza az átkötözött hústekercseket. Hintsen rá kevés lisztet, végül fedő alatt főzze készre. A kész tekercseket tegye tálra, miközben a pecsenyelevet elkeveri a finomra vagdalt petrezselyemmel. Ha szükséges, akkor tejszínt öntsön hozzá. Ezt a szószt adja a főtt krumplival tálalt hús mellé.

Fordította Barna Aladár