Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Kolbászos-burgonyás egytálétel


Sausage and potato hotpot

Hozzávalók: 30 ml növényi olaj, 2 hagyma felaprítva, fél kilogramm kolbász (pl. debreceni) felszelve 2,5 cm-es darabokra, fél kilogramm burgonya vékonyra szeletelve, 2 evőkanál mustár, fél liter csirkehúsleves, reszelt sajt, só, bors

Elkészítés: Melegítsük fel az olajat egy nagyobb serpenyőben, aminek van teteje. Süssük benne a kolbászt és a hagymát, amíg megbarnulnak. Adjuk hozzá a burgonyát, néha kevergessük meg. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Addig kell sütni, amíg aranybarna lesz. Keverjük hozzá a leveshez a mustárt és öntsük a hagymás kolbászos burgonyához. Fedjük le és főzzük 10 percig, amíg a burgonya megpuhul. Melegítsük elő a sütőt. Reszeljük rá a sajtot a burgonyára és tegyük be a sütőbe. Addig süssük, amíg a sajt megolvad és aranyszínűre sül. Párolt zöldséggel tálaljuk.

Fordította Barna Aladár