Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hírességek - Lakatos Márk


Lakatos Márk (Budapest, 1977. január 15. –) magyar stylist, show-rendező, divat-újságíró, jelmeztervező.

LIBAMÁJPÁSTÉTOM TOKAJI BORBAN SÜTVE ERDEI GYÜMÖLCSSZÓSSZAL
Hozzávalók: tőzegáfonya, fekete áfonya, vörösbor, cukor, vaj, libamáj, tokaji aszú

Elkészítése: A libamájat 1 napra tokaji aszúba áztatjuk, majd őzgerinc formában sütőben megsütjük. Serpenyőben cukrot karamellizálunk, vajat adunk hozzá, ebben átforgatjuk az áfonyákat, vörösbort öntünk rá és összefőzzük. Pirítóssal tálaljuk.

SZARVASGOMBÁVAL TÖLTÖTT PISZTRÁNG SALÁTÁVAL
Hozzávalók: pisztráng, szarvasgomba, vaj, só, madársaláta, jégsaláta, mangó, olívaolaj, díjóni mustár, fenyőmag

Elkészítése: A pisztrángot 1 napra sóba pácoljuk. Majd serpenyőben mindkét oldalát 8-8 percig sütjük. Vajat olvasztunk, lehűtjük, és szarvasgombát reszelünk bele és ezt a kisütött pisztráng bőre alá kenjük. A madársalátát összekeverjük a jégsalátával és a feldarabolt mangóval. Az öntethez olívaolajt, dijoni mustárt és fenyőmagot keverünk össze.

“SZÉP HELÉNA KÖRTÉI” - KÖRTÉK VÖRÖSBORBAN PÁROLVA
Hozzávalók: körte, vörösbor, lime, vanília, fahéj, fekete csoki, vaj, tejszín, chili, csoki fagyi, menta

Elkészítése: A körtéket meghámozzuk, vörösborban vaníliával, fahéjjal pároljuk, limeot adunk hozzá. Fekete csokit olvasztunk vajjal, tejszínnel és chilivel. A körtéket csoki fagyira ültetjük, ráöntjük a csoki öntetet és mentával díszítve tálaljuk.

Forrás: DPG