Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Bretagnei pisztráng


BRETAGNE-I PISZTRÁNG (TRUITES BRETONNES)
Hozzávalók: 4 közepes pisztráng, 10 dkg garnélarák (konzerv vagy mélyhűtött), 1 ek kapribogyó, 60 dkg burgonya, 5 dkg vaj, 1,5 dl olaj, 3 dkg liszt, 0,5 citrom, 2 ek petrezselyem, só, bors

Elkészítése: Az apró kockákra vágott burgonyát az olajban pirosra sütjük. Lecsepegtetjük, melegen tartjuk.
A pisztrángokat kívül-belül megsózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk és 3-4 ek olajban megsütjük (kb. 15 perc, félidőben megfordítjuk), előmelegített halas-tálra fektetjük.
Felolvasztjuk a vajat, beleforgatjuk a burgonyát, beleszórjuk a rákot, a kaprit, s ha átforrósodott a pisztrángok köré tesszük.
Bőven meghintjük petrezselyemmel. Díszítsük citromkarikákkal. Forrón tálaljuk.