Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hírességek - Kulcsár Szabolcs Attila


Kulcsár Szabolcs Attila, vagy írói álnevén Winkler Róbert (Győr, 1968. szeptember 16.) magyar újságíró, televíziós és rádiós műsorvezető.
Középiskolai tanulmányait a szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumban végezte 1982-1986 között. Főiskolai tanulmányait a Berzsenyi Dániel Főiskola történelem-népművelés szakán végezte. Ezután elvégezte a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola vámügyintéző szakát.

SÓLET WINKLER MÓDRA
Hozzávalók: 50 dkg fehér, vagy tarkabab, 10 dkg gersli, 2 füstölt libacomb, 20 dkg apróra kockára vágott füstölt csülök, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 1 paprika, só, pirospaprika, 2 evőkanál libazsír, ha nem elég zsíros a leve

Elkészítése: A kiválogatott babot a főzés előtti napon beáztatjuk. Az edény aljára paprikás lisztet szórunk, erre tesszük a csülökdarabokkal, és gerslivel összekevert bab felét. Erre helyezzük a libacombokat, majd a bab másik felét, a feldarabolt paradicsomot, paprikát, az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és libazsírt. Annyi vízzel öntjük fel, hogy a babot ellepje.
Tetejére kerül a kugli, mely a sólettel együtt fő meg.