Fűszerezett pulykamell
Turkey in Savour
Hozzávalók: 10 dkg vaj, 4 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, 1 evőkanál medvehagyma, 4 szelet pulykamell
Kétszáz fokra melegítse elő a sütőt. A serpenyőben megolvasztott vajra tegye rá a vagdalt medvehagymát. Kissé fonnyassza meg, majd vegye le a melegről, és azonnal keverje hozzá a zúzott fokhagymát. Ossza két kis tálkába, sózza és borsozza meg és tegye félre. Felhasználáskor nagyon lassú melegen olvassza fel a fűszerezett vaj egyik felét. Tegye rá a vékonyra kivert húsokat, és mindkét oldalukon pirítsa barnára. Tegye tálra, tartsa a szeleteket melegen. A visszamaradt zsiradékon pároljon ízlése szerint zöldségeket. Tálaláskor a még meleg húsokra tegyen egy-egy kis halom fűszerezett, hideg vajat a másik tálkából. A zöldséggel körítve azonnal tálalja.