Dublin Coddle
Hozzávalók: 1 liter víz, 8 szelet bacon, 8 disznóhúsból készült virsli, 4 nagyobb hagyma meghámozva-szeletelve, 900 g krumpli meghámozva-szeletelve, só és bors, 4 evőkanál felaprított petrezselyem
Elkészítés: Forraljuk fel a vizet, dobjuk bele a bacont és a virslit. Ha kész a virsli, szeleteljük fel. Csöpögtessük le a baconnel együtt. A főzővizet tegyük félre. A virslit és a bacont tegyük egy nagyobb tűzálló edénybe, adjuk hozzá a hagymát, a krumplit és a petrezselyem felét. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Öntsük fel a félretett főzővízzel, hogy éppen ellepje. Fedjük le megzsírozott papírral. Tegyünk rá fedőt, és lassú tűzön vagy 3-as fokozaton sütőben süssük kb. másfél óráig, amíg a vizet elfövi, és minden készre fő. Melegen tálaljuk.
Fordította Barna Aladár