Borjúmáj whiskeyvel
Lamb’s Liver with Whiskey
Hozzávalók: 45 dkg borjúmáj, 5 dl tej, só, 10 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál whiskey, 1,2 dl tejszín, 1 evőkanál mustár, őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma
A májat félcenti vastagon szeletelje fel, majd egy rétegben fektesse egy serpenyőbe, vagy tepsibe azokat. Öntse rá a sóval elkevert tejet. Letakarva tegye egy éjszakára hűtőszekrénybe. Másnap tegye szűrőbe a szeleteket, és gyengén rázogatva csepegtesse le. Olvassza meg a vaj felét egy serpenyőben, és abban a májakat közepes hőmérsékleten kezdje sütni. Közben tegye köré a felkarikázott hagymát. 12-14 perc után a mindkét oldalukon megsült májakat tegye tálra és tartsa melegen.
A hagymás vajat tegye turmixgépbe. Adja hozzá a többi hozzávalót, és alaposan pépesítse. Tegye vissza a melegre, de épp csak a forráspontig melegítse, majd a májra öntve tálalja. Pirított fehér kenyérrel tálalja.
Fordította Barna Aladár