Barna sütemény
Hozzávalók: 1 csésze liszt (25 dkg), 1/2 teáskanál sütőpor, kiskanál só, 4 kocka félédes főzőcsoki durvára vágva, ½ csésze vaj vagy margarin (12,5 dkg), 1/2 csésze cukor (12 dkg), 2 nagy tojás, 1/4 csésze IRISH-Cream likőr (0,6 dl)
Elkeverjük a lisztet, sót, sütőport. Lassú tűzőn felolvasztjuk kevergetve a csokoládét, vajat, belekeverjük a cukrot. Habverővel egyenként belekeverjük a tojásokat, likőrt. A lisztet is beleforgatjuk a csokoládés masszába, és finoman összekeverjük.
Kivajazunk egy tepsit és elsimítjuk benne a tésztát, 180 fokon sütjük kb.1/2 órát.
Ha kihűlt a tetejét a következő bevonattal kenjük be.
IRISH-CREAM bevonat: porcukor, 1/4 csésze krémsajt (6 dkg), 2 evőkanál puha vaj (3 dkg), 2 ek IRISH-Cream likőr.
Robotgéppel simára keverjük a vajat, krémsajtot, belekeverjük a likőrt, porcukrot és simára keverjük.
Bevonjuk a süteményt, majd szorosan letakarva hűtőszekrényben tároljuk.
Barna Aladár
Fordította Barna Aladár