Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Csőben sült narancs


CSŐBEN SÜLT NARANCS (GRATIN D’ORANGES)
Előkészítés: 20 perc
Sütés: 2 perc
Hozzávalók 4 személyre: 6 narancs, 10 cl Curacao vagy Grand Marnier, 100 g tejszín, 40 g sovány túró, 2 tojás, 60 g cukor

Elkészítése: Hámozzuk meg a narancsokat, szedjük gerezdekre és tegyük egy tálba, locsoljuk meg 5 cl narancslikőrrel és szórjuk meg 20 g cukorral. Hagyjuk állni egy órát.
Keverjük össze a porcukorral a tojások sárgáját. Ha már elég krémes, adjuk hozzá a túrót, a tejszínt és a maradék likőrt. A tojásfehérjét verjük kemény habbá és keverjük a krémbe.
Osszuk el tűzálló tálakra a narancsot, öntsük le a szósszal és tegyük a forró sütőbe vagy grillbe annyi időre, hogy épp csak megkapja a tetejét.