Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Kelbimbó fokhagymával párolva


CHOUX DE BRUXELLES REVENUS A` L’AIL
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg kelbimbó, só, bors, 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj 2-szer 2 liter víz.

Tegyünk fel 2 liter vizet forrni egy fazékba. Tisztítsuk meg a kelbimbót a szokott módon. Mossuk meg, tegyük a forrásban lévő vízbe, főzzük 5 percig.
Elzárjuk a tüzet, lecsepegtetjük a kelbimbót, majd hideg vízzel leöblítjük.
Újra felteszünk 2 liter vizet forrni, forráskor beletesszük a kelbimbót, és 7 percig hagyjuk főni, ezután, leszűrjük, lecsepegtetjük, majd hideg vízzel leöblítjük.
Egy serpenyőben kis tűzön felolvasszuk a vajat, megtisztítjuk és finomra vágjuk a fokhagymát. Beletesszük a vajba, sózzuk, kicsit pirítjuk, majd borsozzuk, aztán megforgatjuk benne óvatosan a kelbimbót, és hagyjuk párolódni 10 percig.
Melegen tálaljuk.

Fordította Szabó Béla