Lassan főtt csirke édes hagymával
Hozzávalók: 1 evőkanál olívaolaj, 2,5 dkg vaj, 3 db ezüsthagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 8 db csirkecomb, 3 dl almalé, 1 evőkanál paradicsompüré, ízlés szerint só és őrölt bors
Nagyobb serpenyőben melegítse össze a vajat az olívaolajjal. Amikor kezd habzani, tegye bele a nagyon vékonyan szeletelt (vagy uborkagyalun karikázott) hagymát. Vegye vissza minimálisra a hőfokot. Fedő alatt 15 percig párolja. Az utolsó öt percre tegye bele a finomra vagdalt fokhagymát. Ha elkészült, szűrőkanállal tegye tányérra a hagymákat. A lisztet keverje el a sóval és borssal. Forgassa bele a bőrnélküli combokat. A hagymától visszamaradt zsiradékban süsse át a combokat oldalanként 5-5 perc alatt. Ekkor öntse rá az almalével elkevert paradicsompürét. Pirítsa pár percig. Nem baj, ha kissé lekap az alja – fakanállal kaparja fel. Végül tegye rá a félretett hagymákat. Gyöngyöztesse fedő alatt 20-25 percig, vagy mialatt teljesen megpuhul a hús. Burgonyapürével, vagy párolt rizzsel tálalja.
Fordította Barna Aladár