Hírességek - Feszty Árpád
BÉLSZÍNSZELET FESZTY MÓDRA
Hozzávalók 1 személyre: 20 dkg vesepecsenye, 1 dkg mustár, 2 g őrölt bors, 2 g fűszerpaprika, 2 g só, 2 dkg húsos füstölt szalonna, 2 dkg vöröshagyma, 0,2 dl olaj, zsemle kruton, burgonyapüré
Az érett bélszínből jó nagy szeleteket vágunk (kb. 20 dkg) mustárral, sóval, borssal ízesítjük, egymásra helyezve 3-4 napig érleljük. Sütés előtt mindkét oldalát fűszerpaprikával elkevert sóval szórjuk meg. Majd négy helyen félig bevágjuk, és egy-egy szelet füstölt szalonnát és hagyma karikát helyezünk a nyílásba. A szeleteket összekötjük. Zsiradékkal kenegetve roston megsütjük angolosra. Zsemle krutonra helyezve tálaljuk.
Burgonyapüré illik hozzá.
Feszty Árpád nem csak a festészetben alkotott maradandót, hanem a magyar gasztronómiában is. Híres festményei ma is sok jeles helyen láthatók és csodálhatók. Szakácsművészetét pedig a mellékelt recept mutatja be.