Zöldfűszeres csirke
Hozzávalók: 1 csokor zsálya, 3 szál rozmaring, 1 csokor petrezselyem, pár szál kapor, 1 kávéskanál só, 1 mokkáskanál bors, 1 db grillcsirke, 1 kg burgonya, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl olívaolaj
A friss zöldfűszereket együtt vagdalja nagyon finomra. Keverje hozzá a sót és a frissen őrölt borsot. A konyhakész csirke bőrét éles késsel vagdalja kissé meg. Az előkészített fűszerkeverékkel kívül-belül alaposan dörzsölje be. A maradékot tömködje a bőr alá. Rendezze el egy tepsi aljára a meghámozott és felkarikázott burgonyát, valamint a hajszálvékonyra szelt fokhagymát. Locsolja meg az olajjal, és fektesse rá a csirkét. Tolja mintegy 60 percre a 200 fokra előmelegített sütőbe. Időnként saját levével locsolgassa meg. Amint ropogósra sült, vegye ki a sütőből, és 10 perc pihentetés után darabolja fel. A pecsenyével együtt sült burgonyával körítve tálalja.
Ferdén felszeletelve a húsokat, a kissé megpirított fenyőmaggal meghintve, párolt mazsolás rizzsel körítve adja asztalra.
Fordította Barna Aladár