Hírességek - Vaszlav Fomics Nizsinszkij
NYELV OLAJBOGYÓVAL VASZLAV NIJINSKY MÓDRA
Hozzávalók: marhanyelv, olajbogyó, petrezselyem, fokhagyma, vaj, húsleves (esetleg kockából)
Elkészítése: A nyelvet babérlevéllel nagy fazék vízben puhára főzöm. A főzővizet később fel lehet használni, például krumplileveshez.
Amikor megpuhult, hideg vízzel alaposan leöblítem, így könnyű lesz leszedni a bőrét. Miután meghámoztam, nem túl apró kockákra vágom. Vajon megpirítom a petrezselymet, az apróra vágott fokhagymát. Majd rádobom az apróra vágott olajbogyót, majd egy kicsit később a nyelvet. Pár percig kavargatom, majd felöntöm kb. 2-3 dl húslevessel.
Ezután kis lángon addig főzöm, amíg a lé nagy része el nem párolog, és csak egy kis mártásszerű szaft marad. Krumplipürét adok hozzá.
Forrás: DPG Recepttár - Hírességek és híres ételek