Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hírességek - Malakov herceg


MALAKOFF TORTA
Elkészítése: 22 dkg vajat habosra keverünk 30 dkg porcukorral és egyenként hozzáadott 4 tojás sárgájával. 7 dkg vajból, 3 dkg liszttel és 3 dl tejjel főzött, kihűtött besamelt lassanként adagolva hozzákeverünk. Adunk hozzá 6 dkg kakaót, 2 evőkanál rumot és 4 tojás habját. Babapiskótát egy pillanatra vaníliás-cukros tejbe mártunk, és a formát körbe kibéleljük, a krémet a többi piskótával letakarjuk. Egy napra hűtőbe tesszük, tejszínhabbal díszítjük.

Aimable Jean Jacques Pélissier, 1. Duc de Malakoff (Malakov herceg), 1794. november 6, - 1864. május 22. Franciaország marsallja, diplomata, a recept névadója. Hercegi rangját a Szevasztopolnál elért győzelemért kapta.

Forrás: DPG Recepttár - Hírességek és híres ételek