Zamatos csirkesült
Hozzávalók: 3 evőkanál friss kakukkfű, 1 evőkanál olívaolaj, 6 csirkecomb, ízlés szerint só és őrölt bors, 3 gerezd fokhagyma, 1 kis csokor petrezselyem, 6 dkg vaj, 1 db zöldcitrom
Forrósítson fel egy serpenyőt. A finomra vagdalt kakukkfüvet keverje össze az olívaolajjal, és ezzel dörzsölje be a bőrnélküli, kicsontozott combfiléket. A serpenyőben, fedő alatt süsse 8-10 percig, amíg átpárolódik. Időnként fordítsa meg a húsokat. Közben a zúzott fokhagymát, a vagdalt petrezselymet, a vajat kevés sóval és borssal keverje össze. Amikor a hús félpuha, tegye hozzá a vajas keveréket, és alacsony hőfokon, fedő nélkül párolja tovább. Locsolja meg a frissen csavart zöldcitrom levével. Meg-megöntözve saját lével süsse pirosra a filéket. Párolt rizzsel körítve, a visszamaradt lével meglocsolva tálalja.
Fordította Barna Aladár