Újburgonyás csirketál
Hozzávalók: 70 dkg főtt csirkemell-filé, 50 dkg főtt tészta, 2 db tojás
A mártáshoz: 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 dkg vaj, 30 dkg újburgonya, 1 narancs reszelt héja, 1,5 dl száraz fehérbor, 2,5 evőkanál liszt, 3 dl csirkeleves, ízlés szerint só és őrölt bors, 1,5 dl tejszín, 30 dkg spárga
A megolvasztott vajon, anélkül, hogy megbarnulna, párolja üvegesre a finomra vagdalt vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Adja hozzá a tisztára súrolt, felkockázott újburgonyát és a narancshéjat. Kevergetve párolja pár percig, majd öntse fel a borral. Gyöngyözve hagyja, hogy elpárologjon a főzőlé. Ekkor hintse meg a liszttel. Elkeverve pirítsa pár percen át, majd dolgozza simára a levessel. Sózza, borsozza ízlése szerint, és főzze mártás sűrűségűvé. Húzza le a melegről, és keverje hozzá a csíkokra vágott főtt húst. Mindeközben a szokott módon, lobogó sós vízben főzze ki a tésztát. A roppanósra főtt tésztát szűrje és csepegtesse le. Öntse rá a felvert tojásokat. Keverje össze, és tolja pár percre a meleg sütőbe.
A forró tésztával körítve kínálja a húsos ragut.
Fordította Barna Aladár