Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Thai csirkeleves


Hozzávalók: kevés növényi olaj, 2 db csirkemell-filé, 4 kávékanál curry paszta, 1 db piros erős paprika, 2-2 dl kókusztej és csirkeleves, 1-1 kiskanál mentalevél és bazsalikom

A tálaláshoz: 1 evőkanál pirított szezámmag, 10 dkg főtt tarhonya, 1 zöldcitrom leve

A mellfiléket vágja csíkokra, és tegye felforrósított, kiolajozott serpenyőbe a curry pasztával és a vagdalt paprikával együtt. Párolja pár perc alatt fehérre. Öntse fel a levessel és a kókusztejjel. Fedő alatt, gyöngyözve főzze készre. A főzés vége előtt pár perccel hintse meg a finomra vagdalt zöldfűszerekkel. Tálaláskor szórja bele a főtt tarhonyát és hintse meg a pirított szezámmaggal.
Adjon az asztalra citromlevet, hogy ki-ki kedve szerint savanyíthasson a levesen.

Fordította Barna Aladár