Tárkonyos csirke
Hozzávalók: 2 db csirkemell-filé, 1-1 evőkanál étolaj és vaj, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 0,6 dl fehérbor, 1,5 dl tejszín, 1 evőkanál friss tárkony, ízlés szerint só és őrölt bors
Vágja ketté a csirkemelleket és enyhén klopfolja ki. Sóval és borssal dörzsölje be, majd fektesse serpenyőben az összemelegített vaj-olaj keverékre. Lassú tűzön, fedő alatt, kétszer-háromszor megfordítva párolja puhára. Emelje a filéket tányérra. A visszamaradt lében párolja üvegesre a finomra vagdalt hagymát és a zúzott fokhagymát. Öntse fel a borral, a tejszínnel és hintse meg a vagdalt tárkonnyal. Szükség esetén ízesítse sóval és borssal. Forralja össze, végül tegye vissza a szeleteket. Burgonyapürével tálalja.
Fordította Barna Aladár