Sült gyöngytyúk
Hozzávalók: 4 gerezd fokhagyma, 15 dkg gyömbérgumó, 8 szál friss koriander, 2 kisebb fahéj, fél db vanília rúd, 1 db zöldpaprika, 8 szem egész bors, 1 narancs leve, 1 konyhakész gyöngytyúk, 2 szál friss kakukkfű, ízlés szerint só és őrölt bors
A gyöngytyúkot darabolja fel. A darabokat tegye lábosba. Adja hozzá a fűszereket, valamint a többi hozzávalót. Öntse rá a narancslevet, majd annyi vizet, ami éppen ellepi. Fedő alatt, gyöngyözve párolja 45 percen át. Ezután fektesse a gyöngytyúk darabjait tepsibe. Szűrjön alá a főzésnél keletkezett fűszeres pecsenyeléből. Szorosan fóliázza le az edényt, és a 180 fokos sütőben párolja 60-80 percig. Ekkor távolítsa el a fóliát, és saját levével meglocsolva süsse pirosra a húsok tetejét. Burgonyapürével tálalja.
Fordította Barna Aladár