Sajttal töltött csirkemell tökpürével
Hozzávalók: 1 db csirkemell-filé, 5 dkg rokfort sajt, 4 szelet bacon szalonna, 1 evőkanál olívaolaj, só és őrölt bors
A püréhez: 20-20 dkg burgonya sütőtök, 1 db alma, 5 dkg rokfort sajt, fél dl tejszín, só és őrölt fehérbors
A csirkemellet vágja ketté. Dörzsölje be sóval és borssal. Éles késsel vágjon zsebet a két fél darabba, és a sajttal töltse meg azokat. Tekerje bele a bacon szalonnába, és tűzze össze. Fektesse tűzálló tálba, locsolja meg az olajjal. A 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süsse készre. Amíg sül, a burgonyát és a tököt hámozza meg, az utóbbi magját távolítsa el, majd felkockázva főzze puhára sós vízben. Csepegtesse le, adja hozzá a meghámozott és felvagdalt almát, valamint a többi hozzávalót, és burgonyatörővel nyomkodja pépesre.
Fakanállal jól keverje ki a pürét, és ezzel körítve tálalja a sültet.
Fordította Barna Aladár