Ropogós csirkesaláta
Hozzávalók: 1 db bőrös csirkecomb-filé
Az öntethez: 1 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál balzsamecet, ízlés szerint só és őrölt fehérbors, 1-1 maroknyi petrezselyem, bazsalikom, koriander és menta zöldje, 1 kisebb zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma
Felmelegített serpenyőben, lefedve süsse a csirkecomb-filét bőrével lefelé 6-8 percig, majd fordítsa meg. Ezután fedő nélkül addig párolja, míg ropogósra és puhára sül. Amikor ropogós iros, tegye félre hűlni, majd vágja csíkokra. Közben a finomra vagdalt zöldfűszereket, a vékony csíkokra szabdalt paprikát és hagymát keverje össze az öntet többi alkotórészével.
Közvetlenül tálalás előtt forgassa egybe a salátaalapot és a hideg húst.
Fordította Barna Aladár