Palacsinták - U-Ü
ÜNNEPI PALACSINTA
Hozzávalók: 12 db palacsinta, 10 dkg mazsola, 2 db narancs, 1 dl meggylikőr, 3 db tojás, 12 dkg cukor, 3 dl tej, 4 dkg liszt, vanília, 5 dkg dióbél, 2 dkg vaj
Elkészítése: A megszokott módon 12 db palacsintát sütünk. A megtisztított mazsolát likőrben áztatjuk, és egy kevés narancshéjat reszelünk rá. A tojássárgákat 6 dkg porcukorral és egy kevés hideg tejjel jól kikeverjük, összekeverjük a liszttel, majd hozzáöntve a vaníliával felforralt tejet, habverővel gyorsan keverjük, és addig hagyjuk a tűzön, míg forrpontot el nem éri.
Ekkor levesszük a tűzről, és még forrón belekeverjük a mazsolát, a fele likőrt és a 2 tojásfehérjét 4 dkg cukorral habbá verve. Jól összekeverjük, beletesszük a meghámozott narancsok kockára vágott húsát, és ezt is elkeverjük benne. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a palacsintákat, összetekerve megvajazott tűálló tálra tesszük. Megszórjuk durvára vágott dióval, és a sütőben megforrósítjuk. Tálaláskor vaníliás porcukorra megszórjuk és rácsöpögtetjük a megmaradt likőrt.
....................................
Receptközlők: Barna Aladár, Budavári Vyzy Antal, Ferenczy Amanda, Fidel Benitez Corales, Hargitay Dezső, Jozef Tita Protasiewicz, Kiss benő, Klement Diana, Nánássy Lóránt, Schiller Aurél, Szabó Béla, Szente Renáta