Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Rántott pulykaszelet tárkonymártással


Hozzávalók: 4 szelet pulykamell, 1 tojás, 4-4 evőkanál liszt és zsemlemorzsa

A mártáshoz: 1 evőkanál friss tárkony, só és őrölt bors, 2 dkg vaj, 2 teáskanál olaj, 1 fej mogyoróhagyma, 1 dl tejföl, 1 citrom leve

A szeleteket kissé klopfolja ki, a széleit vagdalja be, és sóval, borssal dörzsölje be. A szokásos módon lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába megforgatva panírozza be. Lassú tűzön, forró zsiradékban süsse aranybarnára a pulykafiléket. Közben az olajat és a vajat forrósítsa össze. Párolja üvegesre rajta a finomra vagdalt hagymát. Fűszerezze ízlése szerint, és locsolja rá a citromot. Forralja fel, majd a melegről félrehúzva keverje bele a tejfölt és a vagdalt tárkonyt. Hagyja állni legalább 10 percet.
A rántott húst a mártással és sült krumplival körítve tálalja.

Fordította Barna Aladár