Pulykamell zsályaszósszal
Hozzávalók: 15 dkg pulykamell, 1 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanálnyi friss zsályalevél
A mártáshoz: 1 evőkanál olívaolaj, fél citrom leve, 1 db paradicsom, 1-1 kávéskanál petrezselyem és snidling, ízlés szerint só és őrölt bors
A pulykamellet két fólia közé helyezve enyhén klopfolja ki. A felmelegített olajban hirtelen süsse át oldalanként 3-4 perc alatt a finomra vagdalt zsályával bedörzsölt húst. Lecsepegtetve tegye félre, és tartsa melegen. A visszamaradt zsiradékhoz öntse a maradék olajat. Ha gyöngyözni kezd, tegye hozzá a meghámozott és apró kockákra vágott paradicsomot és a vagdalt zöldfűszereket. Ízesítse ízlésének megfelelően. Forralja össze, majd a húsra öntve tálalja.
Párolt rizst kínáljon hozzá.
Fordította Barna Aladár