Mustármagos csirke - Chicken with mustard seeds
Hozzávalók: 1,5 teáskanál só, 1,5 teáskanál kurkuma, 1 kg csirkemell és comb, 1 evőkanál mustármag, 2 db chili paprika, 4,5 evőkanál olaj, 3 evőkanál korianderlevél
Egy-egy kávéskanál összekevert sóval és kurkumával dörzsölje be a kettévágott combokat és a kisebb szeletekre darabolt melleket. (Ízlés szerint a bőrt húzza le róluk.) A mustármagot kávédarálóban őrölje porrá. A port a nagyon apróra vagdalt chili paprikákkal, fél-fél teáskanál kurkumával és sóval, valamint négy evőkanál vízzel keverje alaposan össze, majd tegye félre. Nagyobb edényben forrósítsa fel az olajat. Egy rétegben rendezze el benne a húsokat, majd 12-15 percig fedő alatt süsse azokat. Időnként fordítsa meg a csirkedarabokat, és ha megpuhultak emelje tálja. A visszamaradt zsiradékhoz keverje a chilis krémet. Folyamatosan keverve, alacsony hőfokon 3-4 percig párolja. Tegye vissza a húsokat, és öntsön alá 2 deci vizet. Fedő alatt, gyöngyözve párolja 10-12 perc alatt készre.
A frissen vagdalt korianderlevéllel meghintve, párolt rizzsel körítve tálalja.
Fordította Barna Aladár