Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Mézes-mázos pulyka petrezselymes pürével


Hozzávalók: 4 szelet pulykamell

A mázhoz: 1 evőkanál méz, 1 evőkanál mustár, 1 narancs reszelt héja és kicsavart leve, 2 mokkáskanál őrölt gyömbér

A püréhez: 45 dkg burgonya, 35 dkg fehérrépa, ízlés szerint só és őrölt bors, 2 evőkanál tejszín, 1 csokor petrezselyem

A tálaláshoz: néhány gerezd narancs

Melegítse fel a sütőt 190 fokra. A hússzeleteket éles késsel a széleiken kissé vagdalja be, és fektesse tepsibe. Az előzőleg összekevert mázat kissé melegítse fel, majd ezzel öntse le a szeleteket. Tolja a tepsit 25-30 percre a sütőbe, de közben 2-3-szor locsolja meg saját levével. Amíg sül, a meghámozott krumplit és répát darabolja egyforma kockákra, és lobogó, sós vízben 15-20 perc alatt főzze puhára. Csepegtesse le,. Adja hozzá a fűszereket, a tejszínt és a finomra vagdalt petrezselymet. Törje és kavarja pürévé. A sült szeleteket a pürével tálalja. Díszítse a narancsgerezdekkel az étket.

Fordította Barna Aladár