Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Mézes csirkecomb


Hozzávalók: 8 db nagyobb csirke alsócomb, 2 evőkanál sötét szójaszósz, 2 teáskanál olívaolaj, 1 evőkanál méz, csipetnyi őrölt fahéj, kömény, babér, bors és rozmaring, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 1 csokor snidling

Húzza le a combokról a bőrt, és éles késsel néhány helyen vagdalja be a húsokat. Keverje alaposan össze a fűszereket, a szójaszószt és a mézet. Rendezze el teflon serpenyőben a combokat. Locsolja meg a fűszeres keverék felével, majd letakarva, a 200 fokra előmelegített sütőben süsse 15-20 percen át. Még forrón hintse meg a zsemlemorzsával, locsolja rá a maradék öntetet. Takarás nélkül süsse ropogós, puha pirosra. Hintse meg a finomra vagdalt metélőhagymával, és párolt rizzsel körítve tálalja.

Fordította Barna Aladár