Entermann's féle receptek
Entermann’s-féle almás-morzsás sütemény
(Entenmann’s Apple Crumb Cake)
Hozzávalók: 0,8 dl vaj, 4 nagy alma, 1 teáskanál citromlé, 1 teáskanál fahéj, késhegynyi szerecsendió, 0,8 dl mazsola
A tésztához: 4,8 dl liszt, 2,4 dl cukor, 1 teáskanál só, 1 sütőpor, 2,4 dl víz, 0,8 dl vaj, 1 tojás, 1 teáskanál citromlé
A tetejére: 2,4 dl darált dió, olvasztott vaj, fahéj, vaníliás cukor
Elkészítése: Egy serpenyőben olvassza fel a vajat. Hámozza meg, magházát távolítsa el, és vékonyan szeletelje fel az almát. Azonnal locsolja meg citromlével, majd dobja a vajra. Kevergetve szórja rá a fahéjat, a mazsolát és a szerecsendiót. Alacsony hőmérsékleten, gyakran kevergetve párolja 15 percet. Közben egy nagyobb tálban keverje össze a lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport. Kis lábosban melegítse fel 60 fokra a vizet, olvassza fel benne a vajat, majd adja ezt a száraz keverékhez. Keverje géppel két percig. Üsse fel a tojást, és adja a tésztához a citromlével együtt. Újabb két percet keverje. Pihentesse letakarva 20 percet. Két (25 x 30 centis) sütőformát olajozzon ki. Alaposan szórja meg liszttel, és egyenlően ossza el bennük a tésztát. Ossza el rajtuk egyenletesen az almát, majd szórja meg a darált dióval és fahéjjal. Locsolja meg olvasztott vajjal. Letakarva tegye 2 órára hűtőszekrénybe. Ezután vegye ki, pihentesse szobahőmérsékleten 10 percet, végül 185 fokra előmelegített sütőben süsse 30-35 perc alatt világos barnára. Hagyja hűlni, majd szeletelje fel. Vaníliás cukorral megszórva kínálja.
Entermann’s-féle Torta-forma
(Entenmann’s Pound Cake)
Hozzávalók: 45 dkg vaj, 4,8 dl porcukor, 3 tojás, 4 dl liszt, 1 evőkanál citromlé, 1 kávéskanál vanília aroma
Elkészítése: A sütőt melegítse fel 165 fokra. Olajozzon ki egy 20 centi átmérőjű jénai tálat. Ötpercnyi, nagyfordulatszámú mixeres keveréssel habosítsa a vajat a cukorral. Adjon hozzá egy tojást és némi lisztet. Keverje tovább két percig. Következik még egy tojás, a maradék liszt fele és újabb kétperces keverés. Végül a harmadik tojást és a maradék lisztet keverje bele két perc alatt. Terítse a tésztát az előkészített tálba, és süsse 65 percet, illetve amíg a tűpróbánál a tűt szárazon húzza ki a tésztából. A tálban hagyja kihűlni, de legalább 30 percet ne vegye ki belőle. Ezután borítsa deszkára, szeletelje fel, körülbelül két centis cikkekre. (Amennyiben le akarja fagyasztani, előtte szeletelje fel, így 6 hónapig eltartható.)
Entenmann’s zsírmentes csokoládés teasüteménye
(Entenmann’s Fat-Free Chocolate Cupcakes)
Hozzávalók: 1 csokoládé pudingpor, 2,4 dl sovány tejpor, 1 evőkanál kakaópor, 2,4 dl cukor, 2,4 dl liszt, 1 sütőpor, 4 tojásfehérje, 1 teáskanál vanília aroma, 12 dkg reszelt alma, 1 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítése: Közepes tálban keverje össze a pudingport, a tejport, a kakaót, a lisztet és a cukrot. Egy teáskanál sóval verje kemény habbá a tojásfehérjét, majd forgassa bele a vanília aromát, a reszelt almát és a szódabikarbónát. Keverje össze a száraz eleggyel, majd papírral kibélelt kis sütőformákba (muffin) ossza el a tésztát. 18-20 perc alatt süsse 175 fokosra előmelegített sütőben készre. 10 percig hagyja a formában hűlni, majd tálalja.
Entenmann’s zsírszegény mazsolás zabkorpa-süteménye
(Entenmann’s Fat-Free Oatmeal Raisin Cookies)
Hozzávalók: 1 evőkanál sűrű szirup (vagy méz), 3 tojásfehérje, 2,4 dl mazsola, 1,5 teáskanál vanília aroma, 2,4 dl barna cukor, 1,2 dl sovány tejpor, fél teáskanál fahéj, 1,5 teáskanál sütőpor, 6 dl zabkorpa, 2,4 dl liszt
Elkészítése: Tegye a cukor szirupot, a mazsolát és a tojásfehérjét mixerbe. Nagy fordulaton keverje 5-10 másodpercig. A nem teljesen pépes keveréket öntse keverőtálba. Közepes fordulatszámmal keverje tovább, közben sorban adja hozzá a többi anyagot. Végül nagy sebességgel keverje alaposan egyneművé. A kis sütőformákat (muffin) kissé olajozza be, majd sütőpapírral bélelje ki. Az így előkészített, mintegy 4 centis formákba egy-egy evőkanállal merjen a tésztából. 175 fokra előmelegített sütőben süsse 6-8 percig. Vigyázzon, nehogy túlsüsse, mert akkor ehetetlenül szárazzá válik. A papírral emelje ki a formából, hagyja kihűlni. Végül óvatosan húzza le a süteményekről a papírt.