Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Baskin-Robbins® lórúgása


(Baskin-Robbins® Blast)
Burt Baskin és Irv Robbins ötlete alapján vezették be a fagylaltjuk által inspirált tejes italt, amit végül Ray Kroc vett át és tett népszerűvé a McDonald’s-féle hamburgeres üzletekben. A fagylalt az étteremlánc állandó kínálata, így ez a kávés ital a fagylalttal, a krémes állagával, gazdag ízével hamar népszerű lett. Egy turmixgéppel elkészítheti e recept két változatát is. A csokoládés-mokkáshoz mindig keverjen kevés csokoládé szirupot. 

A capuccínóhoz: 2,4 dl erős kávé, 2,4 dl tej, 0,8 dl kristálycukor, 1 gombóc vanília fagylalt, jégkocka

A tetejére: tejszínhab, fahéj

Elkészítése: Keverje össze az erős feketekávét, a tejet és a cukrot, és közepes sebességgel mixelje 15 másodpercet, míg a cukor feloldódik. Adja hozzá a fagylaltot és a jégkockát, majd nagy sebességgel keverje egynemű, lágy, krémessé. Öntse poharakba. Ízlése szerint tegyen a tetejére tejszínhabot és őrölt fahéjat. Két adag lesz belőle.
A mokkás a változatban 2 evőkanál csokoládé szirupot locsoljon a kész ital tetejére.

Tipp: Az erős kávé készítésekor csupán fél adag vizet tegyen a főzőbe. A felhasználás előtt alaposan hűtse le a kávét a fagyasztóban.