Marokkói grillcsirke
Hozzávalók: 1 kg csirkehús (comb és mellfilé)
A páchoz: 2 evőkanál olívaolaj, 1 citrom, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 mokkáskanál őrölt kurkuma, 1 evőkanál pirospaprika
A mártáshoz: 4-4 evőkanál vagdalt korianderlevél és petrezselyem, 3 szál apróra vágott újhagyma, 3 evőkanál citromlé, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál tejföl
A forgónál kettévágott combokat, és az elfelezett melleket alaposan forgassa bele a kikevert pácba. Pár órára tegye hűtőszekrénybe. Ezt követően fektesse grillrácsra, vagy teflon serpenyőbe, és időnként megfordítva a húsokat, minden oldalukon süsse aranybarnára. A kikevert mártással meglocsolva tálalja a sültet.
Párolt vagy grillezett zöldségeket adjon körítésként hozzá.
Fordította Barna Aladár