Joghurtos gyümölcstorta
Könnyű és gyors nassolnivaló, a melegebb napokon üdítően hűs ez a joghurtból, sütés nélkül készíthető finomság.
Hozzávalók:
6 dl natúr joghurt
5 ek. porcukor
2 zacskó zselatin
1 zacskó tejszínhabpótló por
1 doboz vegyes gyümölcskonzerv (kb. 300 g nettó tömeg)vagy idénygyümölcsök (alma, szőlő, cseresznye, eper stb.) vegyesen.
Elkészítés:
A gyümölcskonzervet felbontjuk, a gyümölcsöket lecsöpögtetjük a gyümölcslét felfogjuk és benne csomómentesen elkeverjük a 2 zacskó zselatint. (Ha idény-gyümölcsökat használunk, akkor vízből cukorral készítsünk zselatint.) Egy lábosba beleöntjük a natúr joghurtot, hozzáadjuk a cukrot, a tejszínhabpótló port és kis lángon lassan felmelegítjük (nem forraljuk!!!). Amikor már langyos hozzáadjuk a zselatint elkeverjük és végül beleöntjük a gyümölcsöket. Összekeverjük, majd levesszük a tűzről és egy kivizezett műanyag formába (vagy őzgerinc-be) öntjük. Ezután 2-3 órára mélyhűtőbe tesszük. Miután megdermedt, hűtőbe tesszük át. Tálalás előtt a műanyag tálat, vagy sütőformát 1-2 pillanatra meleg vízbe mártjuk, így ki lehet borítani belőle a tortát. Szeletelve, tejszínhabbal tálaljuk.
Megjegyzés: a joghurtos gyümölcstortát csak addig kell a mélyhűtőben tartani, amíg a zselatin megszilárdul, ez a forma nagyságától függően 1-2, max. 3 óra lehet. Utána mindenképp tegyük át a hűtőbe, mert ha a torta megfagy, akkor már nem olyan finom!