Könnyed indiai csirke
Hozzávalók: 70 dkg csont nélküli csirkehús, 2 dl növényi olaj, kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 doboz joghurt
A mártáshoz: fél zöldcitrom leve, 6 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál reszelt gyömbér, 1 teáskanál chilipor, 1-1 mokkáskanál őrölt koriander és őrölt kömény, fél mokkáskanál őrölt fahéj, 1 púpozott kávéskanál curry, só
A tálaláshoz: 10 dkg mandulaforgács
Az olajban pirítsa világosbarnára a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Tegye bele a húsfiléket, és süsse aranybarnára azokat. Emelje ki a szeleteket, és öntse a zsiradékba az alaposan összekevert fűszereket. Forralja öt percen át, majd a melegről félrehúzva keverje hozzá a joghurtot. Kevergetve forralja mártás sűrűségűvé. Fektesse bele a húsokat, és letakarva hagyja állni, amíg a köretként készített rizs megfő. A párolt rizst forgassa össze enyhén pirított mandulával.
Forrón tálalja az étket.
Fordította Barna Aladár