Kókuszos csirkemell
Hozzávalók: 4 db csirke mell- és combfilé, 8 db mogyoróhagyma, ízlés szerint só és őrölt bors, 1 db gyömbér, 1 db chili paprika, 2 mokkáskanál citromfű, 6 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál kurkuma, 2-2 dl kókusztej és csirkeleves
Tűzálló tálban pirítsa barnára a korábban sóval és borssal bedörzsölt filék mindkét oldalát. Lecsepegtetve fektesse tálra a húsokat. A visszamaradt lében pár perc alatt párolja meg a szálasra vagdalt hagymát, a reszelt gyömbért, a vagdalt chilit és citromfüvet, a zúzott fokhagymát és a kurkumát. Ekkor fektesse rá az elősütött filéket. Öntse alá a kókusztejet és a levest. Fedő nélkül főzze gyöngyözve puhára.
Tálalja a mártással meglocsolt burgonyapürével.
Fordította Barna Aladár