Ribizli eltevése
A legegyszerűbb eltevési mód következik:
1. Leszeded (megveszed) leszárazod, megmosod.
2. Befőző edénybe rakod, kézzel összezúzod, felforralod.
3. Jó alaposan lepasszírozod.
4. Felforralod a lét, megsaccolod, hogy mennyi cukor kell bele (erősen ízlésfüggő a dolog).
5. Lecukrozod, de vagy félkilónyival kevesebbet teszel bele, forralod.
6. A féltetett cukorba belekevered a zselésítőt, azt is léhez kevered, párpercnyi forralás következik és mehet a 2-3 decis üvegekbe.
Nem kedveltem a ribizlit soha. Most mégis ráfanyalodtam, és nyugodtan mondhatom, hogy nem bántam meg.
Így raktam el vagy 9 liternyi ribizlizselét, de hála unokáimnak, a készlet már erőteljesen fogyatkozik!
Szóval próbáld ki nyugodtan!
Ugyanígy tehető el a szeder, köszméte, de még az eperfa termése is!