Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Kijevi csirkemell


Hozzávalók: 2 db csirkemell, só, őrölt bors

A fűszeres vajhoz: 1-1 csokor petrezselyem, snidling és tárkony, 16 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, í mokkáskanál só, ízlés szerint őrölt fekete bors, fél kávéskanál mustár

A panírhoz: 5 dkg liszt, 4 db tojás, 15 dkg zsemlemorzsa, 4 dkg parmezán

A sütéshez: olaj

A lebőrözött csirkemelleket vágja ketté, majd éles késsel, a vastagabb oldaluk felől a négy mellfilébe óvatosan vágjon zsebet. Kívül sózza, borsozza ízlése szerint, és tegye félre. A szoba-hőmérsékletű vajat kis tálkában keverje ki a finomra vagdalt zöldfűszerekkel, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és a mustárral. Töltse meg a zsebeket a vajjal. A nyílást cérnával varrja be. Tegye 30 percre hűtőbe a húsokat, hogy a vaj megdermedjen. Ezt követően forgassa meg a melleket a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a reszelt sajttal elkevert prézliben. Újra tegye fél órára hűtőbe, s ezután ismételje meg a panírozást. Végül azonnal tegye a roládokat a közben 180 fokra felforrósított olajba, és 8-10 perc alatt süsse aranybarnára. (Az előzetes hűtés és a dupla panír miatt a vaj nem fog kifolyni a húsból.)
Párolt rizzsel tálalja.

Fordította Barna Aladár